Ranglijst – De beste haaroliën

Wat moet je weten over haaroliebehandeling?

Haaroliebehandeling krijgt veel populariteit. Het is een effectieve vervanging van traditionele conditioners en maskers. De methode is gebaseerd op enkel natuurlijke haaroliën. Het is een van de meest veelzijdige methodes; perfect voor vrouwen, mannen en zelfs kinderen.

De resultaten zijn geweldig, de prijzen zijn laag en het kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Maak kennis met haaroliebehandeling. Ontdek voor jezelf dat jouw favoriete haarconditioner niet onvervangbaar is. haaroliën hebben een diepere en veelzijdigere werking. De cosmetica op de markt zitten meestal vol met siliconen. Dit betekent dat de invloed op het haar enkel oppervlakkig is. haaroliebehandeling biedt voeding en genezing aan de binnenkant.

WAT IS DE WERKING VAN HAAROLIËN?

De eigenschappen van haaroliën zijn divers. De resultaten zijn afhankelijk van de keuze. Er zijn zowel haaroliën met een diepe genezende werking, als oliën met een focus op een specifiek probleem, zoals roos of psoriasis. Alle oliën hydrateren, versterken de natuurlijke laag en voeden. Ze kunnen de haargroei versnellen, haaruitval verminderen, het haar verdonkeren of zelfs beschermen tegen gespleten punten.

Wist je dat…?
Natuurlijke haaroliën veel waardevolle ingrediënten bevatten? Dit zijn de vetzuren die de natuurlijke vetlaag van het haar opmaken, de voedende vitaminen en mineralen, antioxidanten, fytosterol en nog veel meer.

Haaroliën kunnen worden onderverdeeld in:

 • heet- en koudgeperst,
 • geraffineerd en ongeraffineerd,
 • natuurlijk of organisch (met certificaat),
 • drogend, semi-drogend of niet-drogend,
 • voor lage, gemiddelde of hoge haarporositeit.

De beste werking wordt geleverd door koudgeperste en ongeraffineerde oliën. Deze worden meestal gebruikt in de cosmetica. Hoge temperaturen en reinigingsproducten zorgen ervoor dat waardevolle, voedende ingrediënten worden uitgespoeld.

HOE VOER JE HAAROLIEBEHANDELING UIT?

Haaroliën is een behandeling die zich richt op het verbeteren van de haarconditie met natuurlijke oliën. De oliën werken zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het haar. Ze reguleren de processen in de hoofdhuid, waardoor ze het haar op vele manieren versterken en veel beter werken dan andere producten.

Hoe moet je haaroliën uitvoeren?

Als het gaat om haaroliebehandeling, is regelmaat het meest belangrijk. Je ziet geen permanente resultaten na één enkele behandeling. De haarolie moet regelmatig worden aangebracht, het liefst vóór elke wasbeurt. Dit is echter niet de enige methode.

We onderscheiden twee basishaaroliebehandelingen:

 1. Droge haaroliebehandeling 
  Je brengt de olie direct aan op droog haar. Wordt meestal uitgevoerd vóór de wasbeurt. Als je een lichte olie hebt, kun je het bijvoorbeeld ook gedurende de dag aanbrengen op droog haar.
 2. Natte haaroliebehandeling 
  Hier breng je de olie aan op nat haar. Wordt meestal uitgevoerd na de wasbeurt en vóór het föhnen. De lukken kunnen ook nat zijn vóór de wasbeurt, waarop je de haarolie aanbrengt.
 3. Haaroliebehandeling in een bak 
  meng water met een beetje van je favoriete olie in een grote bak. Laat je haar weken in dit mengsel. Op deze manier wordt de olie gelijkmatig verspreid over het haar.

Natuurlijk kunnen de haaroliemethoden worden gecombineerd. Je kunt de droge of natte behandeling bijvoorbeeld gedurende de nacht toepassen. ’s Ochtends was je dan je haar. Verder kan haarolie een uur voor of na de wasbeurt worden aangebracht. Je kunt de olie ook gebruiken als je van plan bent je haar te stylen, als je het bijvoorbeeld een dag eerder al hebt gewassen. Haaroliën zijn erg veelzijdig en er zijn geen specifieke instructies voor het gebruik. Het werkt op de gehele haarlengte, alleen op de hoofdhuid of om de haarpunten te beschermen.

Onthoud één ding. Water en hoge temperaturen zorgen ervoor dat de olie gemakkelijker binnendringt tot de binnenste structuren. Dit komt omdat de cuticula zich dan openen, wat zorgt voor een betere absorptie. Als je graag een diepe genezing wilt voor je haar, kies van voor een nachtelijke behandeling met nat haar, en bescherm je haar met een warme handdoek.

Tot slot, een paar handige feiten over haaroliebehandeling!

 • Haaroliën hoeven niet uitgewassen te worden met een speciaal middel. Was je haar zoals gewoonlijk.
 • Haaroliebehandeling duurt niet langer dan een paar minuten. De precieze tijd hangt af van je vaardigheden.
 • Je kunt kiezen uit duizenden haaroliën. Hieronder vallen ook de grote merken.
 • Haaroliebehandeling zorgt niet voor een olieachtige hoofdhuid. Het kan dit juist tegengaan.
 • De handeling is geheel veilig, ongeacht de methode, de olie, de hoeveelheid en applicatietijd.
 • Haaroliën kunnen overal worden gekocht, bijvoorbeeld bij de drogist of apotheek.